Translate:    
Menu

Jeugdherinneringen

4 oktober 2022

Onze meest intense herinneringen kunnen vaak op geur gebaseerd zijn. Het kan de geur zijn van gebakken appels in de keuken van een grootmoeder, de manier waarop een tante altijd verse havermoutkoekjes had als je op bezoek was, of de geur van vers brood bakken in je kinderbakkerij.

Deze geuren hebben vaak overweldigend positieve herinneringen die ermee verbonden zijn, en het is gemakkelijk om de specifieke geurlagen die zich combineren te ontleden. Denk aan dat havermoutkoekje: een vleugje kaneel, vanille, boter en misschien nootmuskaat. Denk nu aan een cocktail gemodelleerd naar die smaak: een rum met de smaak van rozijnen, of een Ierse whisky met een zoete, moutige havermoutgeur.

Ik heb inspiratie gevonden in chocoladeschildpad brownies van vakantie, chocoladebroodpudding en tiramisu van geweldige familiediners in Chicago, gebakken appels en gekruide appelboter en verse perzik milkshakes. Denk na over voedingsmiddelen en smaken die een bron van comfort en goede herinneringen voor je zijn en bouw van daaruit op.